0 Shares
Intézményünkben, mint minden évben idén is megemlékeztünk Benedek Elek születésnapjáról.
A magyar népmese napját népművészeti kiállítás megtekintésével és ‘A három kívánság’ című magyar népmese dramatikus előadásával ünnepeltük. Az emeleten berendezett kiállítás tárgyait egész héten át látogathatták óvodásaink családjai. Ez a rendkívül színes gyűjtemény, az itt bemutatott antik tárgyak a szervező óvónénik nagyszülői és dédszülői örökségének töredékét teszik ki csak.
Köszönet ezért Leforné Kele Anikó nyelv- és beszédfejlesztő, néphagyomány őrző óvodapedagógusunknak és Szatmáriné Márton Tímea dráma- és óvodapedagógusunknak.
Lehet, hogy egy kép erről: belső tér
Mindemellett ezen a héten óvodánk csoportjaiban tematikusan a népmesék kapták a fő szerepet. Bábok, fonal babák, népi motívumok, leporellók készültek, volt ahol királyos, királylányos projekt hét keretein belül teljes átalakuláson eshettek át a gyermekek.
Céljaink között szerepelt, hogy felhívjuk a figyelmet a népmesék erejére, szerepére és jelentőségére gyermekkorban. A magyar népmesék világa gazdag és egyedülálló, mely egyszerre nyújt szórakozást a gyermekeknek, repíti el őket a fantázia világába, és tanítja őket az élet igazságaira. A mesék különlegesen fontosak a gyerekek fejlődése szempontjából, hiszen ezek által formálódik a személyiségük, gazdagodik a szókincsük, fejlődik a képzelő erejük és feloldják a gyerekekben lévő feszültségeket.
Olvassunk minél több magyar népmesét!
Lehet, hogy egy kép erről: gyermek, állás és belső tér
0 Shares